Košarkaši Španije osvojili bronzu

605

Košarkaši Španije osvojili su bronzanu medalju na Evrobasketu, pobjedom nad selekcijom Rusije sa 93:85.

Španci imali vođstvo i potpunu kontrolu od samog početka, pa do posljednjih pet minuta meča i zasluženo će kompletirati podijum na ovogodišnjem takmičenju.

“Crvena furija” nije uspjela da odbrani titulu osvojenu prije dvije godine u Francuskoj, ali je nastavila uspješni niz na smotrama na “Starom kontinentu”, jer je posljednji put bez medalje ostala 2005. godine.

Uvertira za veliko finale počela je izjednačenom borbom, ali su se igrači Serđa Skarijola “odlijepili” već u drugom dijelu prve četvrtine. Poslije 10 minuta imali su +8, najviše zahvaljujući Marku Gasolu, a Pau je preuzeo štafetu kada je njegov brat morao u svlačionicu zbog blaže povrede koju je zaradio nakon “uklizavanja” Kurbanova.

Centar San Antonija donio je +17 pred veliku pauzu, a po povratku Marka nastavilo se u istom ritmu. Pred kraj trećeg perioda Sergej Bazarevič je uveo “rezervnu” postavu koja je, iznenađujuće, počela da topi prednost rivala.

Iako nije bilo Alekseja Šveda na parketu, tri minuta prije kraja smanjili su na -5 (76:73), a nešto kasnije došli i na posjed minusa. Ipak, nekoliko jeftinih grešaka i promašaja Fridzona koštalo ih je šanse da naprave veliki preokret, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!