Nevrijeme u Srbiji, ima povrijeđenih

1227

Olujni vjetar koji je nešto prije 14 časova zahvatio Šabac, desetak minuta savijao je drveće, lomio grane, a sa jedne četvorospratne zgrade odnio je krov.

Bilo je i prekida u snabdijevanju električnom energijom, a ekipe Elektrodistribucije otklanjaju kvarove na terenu.

Snažan vjetar i pljuskovi pogodili su Vojvodinu nešto prije 14 časova, a manji pljusak i pojačan vjetar su poslije 14.00 časova pogodili i Beograd.

Na putevima u Vojvodini automobili su bili zasuti prašinom i granjem, a vjetar je oborio i saobraćajne znakove, prenosi Radio-televizija Srbije.

Oblačnost, a potom snažan vjetar i pljusak pogodili su i Novi Sad, gdje je jak vjetar pustošio ulice, a na nekim putevima razbacao je i kontejnere.

Olujni vjetar zahvatio je sjeverni dio Mačvanskog okruga, a stambeni objekti ostajali su bez po nekog crijepa ili prozora.

Nevrijeme se kreće ka jugu Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije ranije je izdao upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode, sa najvećom vjerovatnoćom u zapadnim i sjevernim krajevima zemlje, prenose agencije.

Jaka oluja zahvatila je između ostalog i Beograd, a video snimak iz Borče pokazuje koliku je materijalnu štetu nevrijeme izazvalo i u ovom dijelu prestonice. Da situacija nije bila ni malo naivna svjedoči nekoliko povrijeđenih sugrađana, među kojima i jedno petogodišnje dijete.

“Naše ekipe intervenisale su u Borči, Novom Beogradu i Zemunu. U Borči je povrijeđen dječak od pet godina kome je pala grana na glavu. Prevezen je u Urgentni centar i njegovo stanje je stabilno. Drugu intervenciju imali smo opet u Borči, zbog povrede glave, kada je čovjeka usljed jakog vjetra udario prozor. Konačno, u Ulici trešnjin cvijet na Novom Beogradu jedna osoba je povrijeđena kada joj je kapija pala na leđa, a u Zemunu je ljekarska pomoć bila potrebna stanovniku na koga je pala grana “, rekla su iz Hitne pomoći.

Nevrijeme je snimljeno sa prozora iz Ulice Ranka Miljića u Borči. Nebo se smračilo, a vjetar je nosio drveće i prijetio ljudima u kućama.

” Za manje od pet minuta nevrijeme je paralisalo Borču i glavne ulice. Čupalo je i lomilo drveće, izlupalo par automobila. Odnijelo je i veliki broj krovova. Snažan vjetar bio je poput omanjeg tornada”, napisao je Željko Ilić ispod svog snimka, javlja Blic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!