Predstavljao se kao fudbaler, uzimao novac iz radnji sportske opreme u Banjaluci

688

Tridesetšestogodišnjak iz Slavonskog Broda čiji su inicijali Z.Ž. ispitan je u policiji zbog sumnje da je na području grada Banjaluka počinio više prevara čime je protivpravno prisvojio 1.100 KM, rekla je Srni portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Markanovićeva je istakla de je osumnjičeni od 10. jula do 11. avgusta ulazio u radnje za prodaju sportske opreme i predstavljao se kao fudbaler ekipe koja je osvojila turnir i kao nagradu dobila trenerke, a da su mu vlasnici navedene radnje bili sponzori.

On im je potom govorio da stupe u kontakt putem telefona sa vlasnicima kako bi im se zahvalio i odštampao logo njihove radnje na trenerkama i to im poklonio.

Nakon što bi radnice nazvale vlasnike, on bi preuzimao telefon i započinjao razgovor sa njima, a kada bi oni i prekinuli vezu, on bi nastavljao pričati tako da su radnice imale utisak da on i dalje razgovara, da bi potom po završetku razgovora saopštavao da je vlasnik rekao da mu daju određeni novčani iznos što su one i učinile, čime je potivpravno prisvojio oko 1.100 KM.

Policijski službenici će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenog Z.Ž. dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjluci za počinjeno krivično djelo prevara.

Lice Z.Ž. se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice kod Banjaluke na izdržavanju kazne, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!