Stevandić: “Makedonski scenario” moguć jedino u institucijama BiH

167

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je “makedonski scenario” jedino moguć u institucijama BiH, a ne u Republici Srpskoj.

“U Republici Srpskoj je sve stabilno i nećemo dozvoliti da se haos nestabilnosti iz Parlamentarne skupštine BiH i institucija iz Sarajeva prenese u Banjaluku. Zato su to samo puste želje”, rekao je Stevandić reagujući na izjavu člana Glavnog odbora SDS-a Dragana Mektića da je za “makedonski scenario” u Republici Srpskoj.

On je za Srnu ocijenio da je etički neprofesionalno i začuđujuće da bilo koji funkcioner koji prima platu može da pozove na sukobe bilo gdje u BiH i u Republici Srpskoj.

“Makedonski scenario je jedino moguć u Savjetu ministara BiH. Јedino se tamo ne zna ko koga nadglasava, ko je većina, ko je manjina i šta rade bezbjednosne i tužilačke službe. Јedini haos koji vuče na makedonski scenario je trenutno u Savjetu ministara BiH”, rekao je Stevandić.

On kaže da bilo kakva vrsta scenarija koji podrazumijeva sukobe nije dobra za Republiku Srpsku.

“Mislim da je ljudima koji su na bilo kakvoj funkciji u interesu da budu korektivni, da smiruju stvari, a ne da pozivaju na nerede”, rekao je Stevandić.

Član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić izjavio je danas da je za “makedonski scenario” u Republici Srpskoj, jer bi on, kako kaže, donio demokratiju i vladavinu prava, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!