Volja, vježbe, zdrava ishrana: Banjalučanka za 18 mjeseci izgubila 43 kilograma

2440

Da ništa nije nemoguće, pokazuje primjer Banjalučanke Ljiljane Đurić-Udovčić, koja je za samo godinu i po smršala 43 kilograma i na taj način pokazala da se uz zdravu ishranu, volju i tjelesnu vježbu sve može.

“U martu 2016. godine imala sam 102 kilograma i za godinu i po sam izgubila više od 40 kilograma tako da sada imam 59”, priča ova 37godišnja Banjalučanka.

Kilograme je, kako kaže, počela da dobija 2006. godine, a hormonski dizbalans bio je glavni krivac za rast tjelesne težine, s kojom je 2016, nakon 10 godina, odlučila da se suoči i da izgubi sav višak koji ima.

“Kada sam otišla na pregled kod ljekara kazao mi je da moram zbog zdravlja da skinem 25 kilograma jer sam imala problem sa štitnom žlijezdom”, priča ona.

Ljekarski pregled je bio prekretnica u životu ove hrabre dame, koja je po dolasku kući odlučila da će zdravim obrocima i vježbanjem stati na kraj nagomilavanju kilograma.

“Izbacila sam pšenični hljeb, slatkiše, tjesteninu i svu nezdravu hranu koja je bila štetna i gojila me”, ističe Đurić-Udovčićeva.

banjalucanka2

Šećer je, kako pojašnjava, zamijenila medom, a u ishranu je ubacila mnogo zelenog povrća i voća, te hranu koja joj je ubrzala metabolizam, a počela je i da trči i trenira.

“Nikada nisam gladovala, jela sam dovoljno zdrave hrane, a ono što je najbitnije je da nisam koristila nikakvu hemiju da bih sve ovo postigla jer se kilogrami gube u kuhinji i nikakva hemija nije potrebna”, poručuje ona.

.
Dani su prolazili, a kilogrami su padali, tako da je ova Banjalučanka već nakon 20 dana izgubila čak devet kilograma, što joj je, kako kaže, dalo podstrek da nastavi dalje i da se trudi još više. Kada je izgubila 30 kilograma krenula je da vježba u teretani jer joj je bilo neophodno zatezanje tijela. Kilogrami su se topili, a zdravlje se poboljšalo i vratilo u normalu, pa je Đurić-Udovčićeva prestala da koristi terapiju za štitnu žlijezdu.

U životu ove odlučne žene nije se poboljšalo samo zdravlje nego i komentari kada bi se pojavila u gradu, koji su bili jako pozitivni, te su se svi divili njenoj snazi volje i odlučnosti da istraje u svom naumu. I problemi s garderobom su nestali, pa je tako Đurić-Udovčićeva od XXXXL i odjeće s muškog odjela prešla na XS, veličinu koja je san mnogih žena.

Njenoj sreći, kaže, nije bilo kraja kada je vidjela da može da postigne sve što želi samo uz snagu svoje dobre volje i istrajnosti. Svojim savjetima bi, dodaje, voljela da pomogne mnogima i željela bi da njen primjer posluži svima kao dokaz da ništa nije nemoguće.

“Vodite računa o svom zdravlju, vježbajte, hranite se zdravo ne da biste se dopali drugima, već isključivo zbog sebe da biste se osjećali zdravo, jer sva ljepota dolazi iznutra i ogledalo je vaših osjećanja”, poručuje Đurić-Udovčićeva i dodaje da svi koji žele mogu da joj se obrate na Facebook profil i potraže savjete.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!