Vrijedna donacija: Osiguravajuće kuće poklanjaju rekonstrukciju jednog vrtića

434

Udruženje osiguravajućih kuća Republike Srpske odlučilo je da gradu Banjaluci doniraju rekonstrukciju jednog od gradskih vrtića.

Predsjednik ovog udruženja Milomir Durmić, naglasio je da je odluka o donaciji donesena na Skupštini udruženja, koja je održana prošle sedmice.

-Ovim smo htjeli da pokažemo da smo društveno odgovorni i da na određen način želimo da se odužimo lokalnoj zajednici, a posebno mi je zadovoljstvo to što je odluka o donaciji donesena jednoglasno – rekao je Durmić.

On je dodao da je ovo zajednička donacija 25 osiguravajućih kuća, koje djeluju u okviru ovog udruženja (14 osiguravajućih kuća sa sjedištem u RS i 11 filijala sa centralom u FBiH).

Prema preliminarnim procjenama, radi se o novčanoj donaciji u iznosu od oko 80.000 KM. Taj novac će, kako objašnjava v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, biti usmjeren za rekonstrukciju i prenamjenu gradskog poslovnog prostora u naselju Rosulje.

Radi se o budućem vrtiću Lana 2, koji će biti otvoren u poslovnom prostoru u Ulici Kralja Petra II.

Taj prostor je gradski parlament nedavno prenio na raspolaganje Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali zbog ograničenih budžetskih sredstava za ove namjene, nismo bili u mogućnosti da ove godine obezbjedimo novac za rekonstrukciju i prenamjenu prostora. Upravo iz tog razloga, ova donacija je više nego dobrodošla – rekao je Bilčar.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!