Izgradnja šoping mola “Delta planet” teče prema planu

1017

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, zajedno sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju  RS Srebrenkom Golić i predstavnicima Delta grupe, obišao je danas gradilište budućeg šoping mola „Delta planet“.

U izjavi novinarima, gradonačelnik Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da projekat izgradnje Deltinog šoping mola napreduje dobro, te da je ovo najveća pojedinačna investicija u Banjoj Luci u ovom momentu, čiji je iznos oko 70 miliona evra.

– Grad Banja Luka može biti zadovoljan, jer dobijanjem ovog sadržaja idemo ka onom konceptu o kojem stalno govorimo, a to je pozicija regionalnog centra. Sa najvećim šoping molom u Bosni i Herecegovini, Banja Luka će imati sadržaj koji će privlačiti kupce i goste iz cijele regije. Od ovoga imamo višestruku korist, od prihoda koji se ostvaruju za uređenje građevinskog zemljišta i rente, pa do otvaranja novih radnih mjesta, koji će biti oko 2.000 – naglasio je Radojičić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, naglasila je da realizacija ovako velikog projekta predstavlja veliki izazov za institucije koje su uključene u izdavanje određenih odobrenja bez kojih ne bi bilo realizacije projekta.

– Kao resorni ministar sam posebno zadovoljna time da ovdje imamo svakodnevno angažovanih oko 200 radnika. Ovo će praktično biti mali grad u kojem će biti smješteni mnogi sadržaji. Očekujemo da radovi budu gotovi do septembra naredne godine kada se očekuje i tehnički prijem – rekla je Srebrenka Golić.

Viši potpredsjednik za operativne poslove Delta holdinga, Dejan Jeremić, zahvalio je na posjeti visokim zvaničnicima Vlade RS i Grada Banja Luka, te naglasio da time potvrđuju otvorenost Republike i Grada za dolazak investitora.

– Kao što smo najavili krajem juna, kada je postavljen kamen temeljac, danas potvrđujemo da realizacija ovog projekta ide prema planu i na jesen 2018. godine Banja Luka i cijeli region će dobiti moderan šoping mol koji će biti centar okupljanja, sa mnogo novih sadržaja – naveo je Jeremić.

Podsjećamo, tržni centar imaće površinu od 62.800 kvadratnih metara. U okviru šoping mola naći će se veliki broj novih radnji, a šoping mol će u svom sastavu imati i veliki bioskop sa pet sala, kao i supermarket, dio sa restoranima i oko 1.000 parking mjesta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!