Novo vozilo za čišćenje korpi za otpatke

350

Komunalno predzeće „Čistoća“ predstavilo je danas vozilo za čišćenje korpi za otpatke i takozvane „pometače“ za uklanjanje sitnog otpada.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što ovo komunalno preduzeće ulaže sredstva u nabavku opreme i sredstava.

-Svima nam je zajednički cilj i obaveza da nam grad bude što čistiji. Gradska uprava sa svoje strane ulaže značajna sredstva u nabavku opreme i uklanjanje otpada, te nas zato raduje što i „Čistoća“ ulaže u opremu da bi mogla što bolje obavljati svoj posao – rekao je Bilčar.

Gradska uprava je posljednjih godina obezbjedila više kanti za otpatke na nekoliko lokacija u gradu a „Čistoća“ do sada nije imala vozilo za njihovo pražnjenje.

– Ovo je prvo takvo vozilo u našem voznom parku. Do sada smo se snalazili na razne načine prilikom čišćenja korpi za otpatke. Ujedno nabavljena su četiri nova takozvana „pometača“ za ručno čišćenje ulica na kojima se nalazi velika posuda za otpatke od 120 litara i mala od 30 litara. Tu su i lopata, metla i hvataljka.  Za sada smo nabavili četiri, a u planu je da do kraja godine kupimo još nekoliko – istakao je direktror  „Čistoće“  Aleksandar Bajić.

On napominje da je u posljednje dvije godine ovo preduzeće uložilo dva miliona maraka u nabavku nove opreme, te da će to činiti i u budućnosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!