Otvoreno inkluzivno dječije igralište u naselju Obilićevo (foto)

939

Novoizgrađeno inkluzivno dječije igralište “Svako dobro” u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo svečano su danas otvorili gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktor kompanije Hemofarm Banja Luka Biljana Marković.

.
Ovo je peto igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Jedna od najljepših strana ovog posla, jeste kada se završe ovakvi projekti i kada vidite srećne i zadovoljne sugrađane, u ovom slučaju naše najmlađe i njihove roditelje. U prilici smo da u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama na više područja u gradu obogatimo prostor i djeci damo mogućnost za igru i provođenje slobodnog vremena – kazao je gradonačelnik Radojičić, koji je zahvalio komapniji Hemofarm na ovom poklonu mališanima Obilićeva.

On je dodao da je pet igrališta završeno, a u toku su različite faze gradnje, projektovanja i slično na još desetak igrališta na različitim krajevima grada.

-U toku su i pregovori sa još nekoliko kompanija koje žele da se priključe akciji izgradnje dječijih igrališta – rekao je gradonačelnik i pozvao i druge da se pridruže, ističući da Grad nudi lokacije u svim dijelovima grada.

Direktor kompanije Hemofarm Biljana Marković, kazala je da svi imaju ista prava i potrebe ali da, često, djeca sa poteškoćama u razvoju, nemaju iste uslove da zadovolje svoja prava i potrebe.

-Jer i za pravo na igru su ponekad potrebni uslovi. Nastojali smo da, makar djelimično, ispunimo te uslove i uklonimo barijere s kojima se neka djeca susreću. Zato smo, većinu igračaka na ovom igralištu, prilagodili djeci sa poteškoćama u razvoju, jer nam je želja da, naša djeca, od najranije dobi, kroz igru prihvataju i poštuju različitosti, jer djeca kroz igru uče, rastu i saznaju o svijetu u kojem žive – rekla je Markovićeva, dodajući da je vrijednost igrališta u Ulici Starine Novaka oko 50.000 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!