“Restart Srpska” traži smjenu Vlade RS

377

Udruženje “Restart Srpska” na sutrašnjem protestu zatražiće smjenu Vlade RS, najavljeno je iz ovog Udruženja.

Protest je zakazan za sutra u 17 časova na Trgu Krajine u Banjaluci.

Predsjednik Udruženja Stefan Blagić pojasnio je da su dugo čekali odgovor na peticiju kojom su tražili da se ministarima ograniči fond za kupovinu automobila na 50 hiljada KM.

Kako je rekao, prije 20 dana predata je peticija koju je potpisalo 6500 građana, a odgovor nisu dobili. Blagić smatra da su bili dovoljno strpljivi u čekanju odgovora od Vlade te da su izignorisani.

Prvi zahtjev na protestu, najavio je Blagić, biće smjena Vlade RS. Osim ćutanja na predatu peticiju Restart Vladi zamjera i situaciju u vezi sa štrajkom glađu željezničara RS.

On je naveo da će od danas njihov prvi zahtjev biti smjena Vlade Republike Srpske.

Udruženje “Restart” podržali su i banjalučki odbornici Saša Lazić (NDP) i Ljubo Ninković (SDS) koji su naveli da su podržali protest zbog svojih sugrađana i razočarenja zbog ćutanja Vlade RS.

Naveli su i da je peticija pokrenuta, a potpisi prikupljeni u skladu sa zakonom te da ne izjašnjavanje Vlade o tome pokazuje da demokratsko obraćanje Vladi RS nema smisla.
Pozvali su građane da se odazovu pozivu na protest i da im se pridruže u izražavanju nezadovoljstva i ovakvog načina vladanja RS.

(atvbl.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!