Dodik: Institucije Srpske funkcionišu, opozicija je nemoćna

168

Predstavnici koalicije SNSD-DNS-SP ocijenili su danas na sastanku u Banjaluci da je politička situacija u Republici Srpskoj stabilna i da institucije Republike funkcionišu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjem sastanku vladajuća koalicija osudila ponašanje opozicije na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Srpske i napade na rukovodstvo parlamenta i pripadnike MUP-a Republike Srpske, koji su svoj posao radili u skladu sa zakonom.

On je poručio da će Narodna skupština Srpske nastaviti sa radom i da je vladajuća koalicija iskazala potpuno jedinstvo prilikom posljednjih dešavanja u parlamentu, dok je opozicija pokazala apsolutnu nemoć.

Dodik je rekao da je na sastanku iskazana podrška i realizaciji velikih projekata u Srpskoj, među kojima je završetak izgradnje nove dionice auto-puta od Mahovljana do Drugovića, koja bi trebalo da bude otvorena za 10 dana, rekonstukcija Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, za šta se izdvaja 200 miliona KM, izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu i planirana izgradnja bolnice u Doboju.

Prema njegovim riječima, odlučeno je i da se sredstva od ruskog klirinškog duga upotrebljavaju isključivo na osnovu plana koji treba da bude usmjeren u razvojne projekte koje će odobriti Vlada Srpske.

Dodik je napomenuo da bi rast BDP-a u ovoj godini trebalo da bude 3,5 odsto, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!