Mega pobijedila Igokeu za finale sa Cedevitom

299

Mega Bemaks je drugi polufinalista Superkupa ABA lige u Baru. Izabranici Dejana Milojevića pobijedili su Igokeu sa 83:72 i u petak će igrati protiv Cedevite za plasman u finale.

Najbolji je bio novajlija Enis sa 23 poena, Fundić je imao 15, po 12 su dodali Lazić i Bitadze, a 11 Rebić uz sedam asistencija. U poraženim redovima bolji od ostalih bili su Vašington i Šibalić sa po 18 poena.

– S obzirom na to da je moja ekipa dosta mlada i da je svake godine sve mlađa, mogu da budem zadovoljan. Ipak, ne smiju sebe da dovode u situaciju da povedu sa 20 razlike, pa da dozvole da ih protivnik stigne i uđu u egal završnicu. Međutim, kako budemo sazrijevali, bićemo sve bolji – vjeruje Milojević.

Trener Mege istakao je da će i naredna utakmica biti teška.

– Biće to prava provjera za nas. Iz svakog meča ekipa nauči nešto novo i pokaže kvalitete. Moramo da zadržimo ovu energiju i nadam se da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, da ćemo tako da sazrevamo.

Trener Igokee Dragan Bajić je imao zamjerke na igru tima.

– Igrali smo opet bez energije, sa puno promašenih zicera. Bez obzira što je ovo prijateljska utakmica, ne smijemo da dozvolimo sebi da budemo dekoncentrisani i u odbrani i u napadu. Međutim, hajde da kažemo da je ovo posljedica malog broja pripremnih utakmica. Ne smijemo sebi da dozvoljavamo ovakve padove, da igramo bez razmišljanja i da stalno stižemo rezultat – kazao je Bajić.

Košarkaš Igokee Aleksandar Ponjavić zna šta je ključ poraza njegovog tima.

– Skok u napadu. U tom elementu nas je Mega nadigrala i to je odlučilo pobjednika – naglasio je Ponjavić, javlja Blic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!