Mladoženja iz Kotor Varoša spiskao slatku pa prijavio krađu

1649

Policajac S. Đ. (23) iz Kotor Varoša uhapšen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu oko 20.000 maraka koje je dobio na svojoj svadbi, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično saznajemo da je on sav novac i zlato koje su gosti darovali na svadbi iskoristio da vrati svoje stare dugove, za koje niko od ukućana nije znao, nakon čega je to pokušao prikriti rekavši da ga je neko pokrao.

– Supruzi i porodici je kazao da su pare tokom noći odnijeli lopovi. Zatim je otišao u policiju u Kotor Varošu i prijavio krađu – kazao je izvor blizak istrazi.

Inspektori su tokom ispitivanja o okolnostima krađe posumnjali da S. Đ. laže pa je poslan na poligrafsko testiranje. Tada su se potvrdile sumnje njegovih kolega inspektora, pa je policajac priveden.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je S. Đ. uhapšen.

– Policija je 18. septembra podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv S. Đ. zbog sumnje da je 11. septembra, dok nije bio na dužnosti, izvršio krivična djela teška krađa i lažno prijavljivanje krivičnog djela – rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović. Ona je istakla da su sve dalje mjere protiv njega u nadležnosti tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, ovakav vid krađe nije odavno zabilježen. U ranijem periodu dešavalo se da neko od gostiju ukrade slatku ili nakit dobijen na vjenčanju. Tako je u maju prošle godine na području Gradiške Goran M. ukrao burmu vrijednu 2.800 evra od mladenaca Slobodana i Suzane Stojaković. On je krađu počinio dan nakon svadbe, kada je, dok je u porodici Stojaković još proslavljana ženidba, ušao u porodičnu kuću i iz kutije za nakit koja je bila na frižideru ukrao Suzanin vjenčani prsten. Mladenci u Ugljeviku bili su neprijatno iznenađeni u septembru 2015. godine kada su shvatili da im se na svadbu ušunjao nezvani gost koji je ukrao veću sumu novca iz korpe u koju svatovi ostavljaju novac za kićenje.

Suspenzija

U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su da je osumnjičeni S. Đ. suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Suspenzija će trajati dok se ne okonča disciplinski postupak koji je protiv njega pokrenut.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!