Sastanak vladajuće koalicije u Banjaluci

489

U Banjaluci će danas biti održan novi sastanak lidera SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Bude li potrebno, vladajuća koalicija suspendovaće odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, ako ona bude objavljena u Službenom glasniku, izjavio je predsjednik Milorad Dodik.

To će, kako je rekao, biti urađeno zbog međunarodnih i odnosa u okruženju i razgovora sa EU, iako bi za Srpsku bilo bolje da ima izglasanu ovu odluku i da je objavi kada zatreba.

Republici Srpskoj su oteti i Sud i Tužilaštvo, i narod koji živi ovdje moraće da se, kad-tad, izjasni o tom pitanju, rekao je predsjednik Srpske.

Trenutno bi objavljivanje odluke o referendumu u službenom glasniku, Srpskoj donijelo više štete nego koristi, uvjeren je Dodik, i poručuje da oni koji sada zahtijevaju da se ona objavi, za nju nisu ni glasali.

Cilj im je samo, kaže Dodik, da destabilizuju Srpsku. U emisiji Lazanski direktno, predsjednik Dodik rekao je da sve više ljudi u Srpskoj vidi kojim kursom ide Savez za promjene i zbog toga gube njihovu podršku.

Sastanak će biti održan u Palati Republike sa početkom u 13.00 časova, a pres konferenciju nakon sastanka direktno će prenositi naša televizija, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!