Srbija domaćin EP u tekvondou 2020.

68

Tekvondo asocijacija Srbije preuzeće organizaciju 24. po redu kontinentalnog šampionata, koji okuplja najbolje borce Evrope, pa i svijeta.

Potvrđeno je iz štaba Evropske tekvondo Unije da je Srbija zvanično domaćin Evropskog seniorskog prvenstva 2020. godine, a grad domaćin biće Beograd!

Tekvondo asocijacija Srbije preuzeće organizaciju 24. po redu kontinentalnog šampionata, koji okuplja najbolje borce Evrope, pa i svijeta. Detaljna dokumentacija koju su predali čelnici TAS-a, na čelu sa Dejanom Burčulom, predsjednikom TAS-a, i Sinišom Јasnićem, potpredsjednikom TAS, prošla je rigoroznu komisiju koja je odlučila da Srbiji povjeri organizaciju ovako bitnog turnira.

Ovo nije prvi put da Srbija organizuje velika tekvondo takmičenja. Svjetsko studentsko prvenstvo u tekvondo-u održalo se 2008. godine, a samo godinu dana kasnije Beograd je bio domaćin Univerzijade na kome je jedan od sportova bio tekvondo.

2015. godine Srbija je organizovala Evropsko prvenstvo u formama. Već nekoliko godina unazad, u Srbiji se organizuje i Galebov Trofej – Serbia Open turnir G1 kategorije, koji takođe okuplja najbolje takmičare svijeta a važi za jedan od najbolje organizovanih međunarodnih turnira u ovom sportu.

-Činjenica da smo dobili organizaciju Evropskog seniorskog šampionata govori u prilog da smo kao Savez u posljednjih nekoliko mjeseci napravili ozbiljne promjene i krenuli ka promociji ovog olimpijskog sporta u cijeloj zemlji. Ovo je velika čast i zahvalan sam svim članovima Upravnog odbora koji su podržali akciju da se kandidujemo kao domaćini, i na kraju omogućili da ovu čast i dobijemo. Pred nama je sada vrlo bitan zadatak da sve uradimo kako bi na najbolji mogući način organizovali EP, i obezbijedili našim sportistima da se bore pred domaćom publikom i osvoje neku od medalja- rekao je Burčul, predsjednik TAS-a.

Koliko je ovo velika čast za našu zemlju istakao je i Siniša Јasnić, potpredsjednik TAS-a ali i član Upravnog odbora Evropske tekvondo Unije.

– Izuzetna čast i velika obaveza dobiti organizaciju Evropskog seniorskog šampionata u olimpijskoj godini. Ovo će biti samo još jedna stanica gdje će naši sportisti moći da prikupe dodatne poene za olimpijsku listu. Činjenica da je to olimpijska godina govori i da ćemo vjerovatno oboriti rekord po broju takmičara, a o njihovom kvalitetu ne moram ni da govorim. Zasigurno ćemo biti domaćini najboljim borcima svijeta, među kojima mjesto nalaze i naši borci. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i organizovati kvalitetno Evropsko seniorsko prvenstvo – istako je Јasnić, pišu Večernje novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!