Cvijanovićeva danas u Beogradu i Novom Sadu

427

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović učestvovaće danas u Beogradu na Forumu za uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu.

Forumu, koji se održava u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, prisustvovaće premijer Srbije Ana Brnabić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić, resorni ministri u Vladi Srbije, gradonačelnici i predsjednici opština i čelnici uspješnih kompanija koje posluju u regionu.

Na skupu će se diskutovati o najuspješnijim reformama u regionu i mogućnostima za razmjenu iskustava, najboljih praksi i inicijativa za kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta.

Forum će biti otvoren u 12.00 časova u Vili Republike Srpske u Beogradu.

Cvijanovićeva će večeras u 19.00 časova u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu svečano zatvoriti manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”.

Svečanom zatvaranju prisustvovaće i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić.

U okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja je otvorena 15. septembra, Republika Srpska je u 20 gradova i opština Srbije predstavila svoju privredu, kulturu, nauku, umjetnost i sport.

Ovogodišnja peta manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” imala je 32 programa, a privreda Srpske predstavljena je na tri skupa – u Vranju, Novom Sadu i Subotici, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!