Premijerke Srpske i Srbije održale neformalni sastanak

104

Premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Željka Cvijanović razgovarale su na neformalnom sastanku uoči početka Godišnjeg foruma lidera Srpske i Srbije u Beogradu.

Sastanku, koji je održan u Vili Republike Srpske u Beogradu, prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Osim njih, sastanku je prisustvovao direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Godišnji forum lidera Srpske i Srbije održava se u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, a prisustvuju mu mnogi privrednici iz Srbije i Srpske.

Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 10. novembra, te pozvala ministarstva i privrednike da pripreme prijedloge.

Inače, godišnji forum održava se u sklopu manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, nakon što je tokom njenog trajanja Republika Srpska predstavljena u 20 gradova i opština Srbije kroz privredu, kulturu, nauku, umjetnost i sport.

Cvijanovićeva će večeras u 19.00 časova u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu svečano zatvoriti manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”.

Svečanom zatvaranju prisustvovaće i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

U okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja je otvorena 15. septembra, Republika Srpska je u 20 gradova i opština Srbije predstavila svoju privredu, kulturu, nauku, umjetnost i sport.

Ovogodišnja peta manifestacija “Dani Srpske u Srbiji” imala je 32 programa, a privreda Srpske predstavljena je na tri skupa – u Vranju, Novom Sadu i Subotici, javlja RTRS.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!