Zatražen pritvor za osumnjičene u akciji “Petrićevac”

627

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje pritvora za deset Banjalučana, uhapšenih u akciji “Petrićevac”, a koji su osumnjičeni za dilovanje droge.

Pritvor je zatražen za Ognjena Ćutkovića (27), Miloša Radanovića (36), Milana Bajića (21), Dejana Blagojevića (22), Radovana Radanovića (23), Željka Petkovića (28), Sašu Čupeljića (29), Ivana Sliška (28), Nemanju Drljaču (29) i Bojana Palačkovića (22).

Oni su osumnjičeni da su tokom prošle godine, pa sve do 19. septembra ove godine, nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Tužilac je zatražio da im se odredi pritvor zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, da će ponoviti krivično djelo, ali i zbog toga što su osumnjičeni za krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna. U akciji “Petrićevac” uhapšeno je 28 lica.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, potvrdio je da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom odnosno preprodajom droge, javljaju Nezavisne novine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!