Direktor: Uslovi u školi “Vuk Karadžić” nisu neadekvatni

395

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Banjaluci Tatjana Vilendečić rekla je da uslovi u ovoj školi nisu neadekvatni.

Ona je navela da se na fotografijama koje su danas objavljene na portalima i društvenim mrežama vidi jedna od tri učionice koje još nisu renovirane.

Vilendečićeva je istakla da to ne može biti slika cjelokupnog stanja u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ona je navela da je na fotografijama prikazan kabinet hemije, koji bi, uz još dvije učionice, trebalo da bude obnovljen u drugom polugodištu ove školske godine.

“Još nismo obnovili pod i namještaj, ali je kabinet u potpunosti opremljen savremenim nastavnim sredstvima u vrijednosti od 3.000 KM”, rekla je Vilendečićeva Srni.

Ona je naglasila da su nastavna sredstva neophodna za kvalitetno izvođenje nastave, te je u protkelom periodu to bio prioritet u odnosu na obnovu podova i namještaja.

Prema njenim riječima, ove godine je uređeno šest kabineta, dok su u prošloj godini renovirane i učionice u područnoj školi u naselju Česma.

Kada je riječ o ulaganjima, ona je napomenula da je u proteklom periodu riješen veliki problem prokišnjavanja krova.

“Svako ulaganje u podove i namještaj nije imalo smisla dok se ne riješi krov, koji nam je bio prioritet. Donacijom resornog ministarstva u iznosu od 40.000 KM, grada Banjaluka od 10.000 KM, te 50.000 KM od preduzeća `Elektroprenos` urađeni su limeni dijelovi krova, a nakon poplava 2014. godine urađena je i sanacija ravnog dijela krova u iznosu od 350.000 KM”, rekla je Vilendečićeva.

Ona je istakla da površina škole iznosi više od 5.400 metara kvadratnih, što je svrstava među veće školske objekte u gradu, a samim tim i objekte za koje je potrebno mnogo izdvajanja za investiranje i održavanje.

Vilendečićeva je napomenula da je ova škola uvrštena i u projekat “Energetske efikasnosti”, u okviru kojeg će biti obnovljena fasada i stolarija na školi.

Ona je istakla da je prikazivanje jednog dijela škole koji još nije saniran zlonamjeran i da ne može biti slika cjelokupnog stanja škole, te pozvala sve koji žele da slobodno dođu i na licu mjesta se uvjere da li je stanje takvo ili ne, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!