Dodik: Ivanić “spava” svoj mandat u korist političkog

85

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić nikada nije bio dio nijedne snažne odluke u korist Srpske i da su sve njegove odluke bile štetne po državu i narod, te bi bilo dobro da bar javno ne morališe, jer u Srpskoj žive ljudi koji dobro pamte.

.
“Tri godine na mjestu srpskog člana Predsjedništva Ivanić je potrošio za uhljebljenje partijskog kadra, a glavna uloga mu je da čuva prazno mjesto srpskog člana Predsjedništva i na taj način pomaže Sarajevu, isto kao što je ne dajući podršku referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH direktno pomogao Sarajevu da profitira na ovom pitanju”, istakao je Dodik u izjavi Srni, komentarišući Ivanićeve posljednje istupe u javnosti.

Dodik je rekao da bi se možda nešto i moglo konkretnije komentarisati da je Ivanić bilo šta uradio suštinski bitno sa mjesta člana Predsjedništva iz Republike Srpske, ali da ovako ne preostaje ništa drugo nego ići za njim i govoriti šta sve nije uradio da zaštiti interese Srpske.

“Stari politički kalkulant, spekulant i kukavica danas nekome drži slovo o kukavičluku nakon što su listom svi, na čelu s njim, pobjegli i od odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu i od pomisli da se izjasnimo o budućnosti Srpske, nakon što su svi, opet na čelu sa njim, dali sve od sebe da propadne referendum o Danu Republike, što na njihovu žalost narod nije dozvolio”, istakao je predsjednik Srpske.

Koliko je uspješan i koliko vodi računa o Republici Srpskoj, kaže Dodik, vidjelo se i juče kada je opet “prespavao” sjednicu Predsjedništva BiH i propustio da u platformi koja se našla pred Generalnom skupštinom UN bude navedeno da u BiH nema konsenzusa o NATO-u.

“Ako nije prespavao onda se postavlja pitanje da li je Ivanić, poznati kalkulant, vojno neutralan u Banjaluci, a u Sarajevu i Briselu i te kako agilan na ubrzavanju puta BiH u NATO”, naveo je Dodik, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!