Jednomjesečni pritvor za 10 Banjalučana

458

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za deset Banjalučana koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Sud je odredio pritvor za Ognjena Ćutkovića /27/, Miloša Radanovića /36/, Milana Bajića /21/, Dejana Blagojevića /22/, Radovana Radanovića /23/, Željka Petkovića /28/, Saša Čupeljića /29/, Ivana Sliška /28/, Nemanju Drljaču /29/ i Bojana Palačkovića /22/.

Pritvor je određen do 19. oktobra, računajući dan hapšenja, rečeno je Srni u sudu.

Oni su osumnjičeni su da su tokom prošle godine i do 19. septembra ove godine, nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Pritvor im je određen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su određene jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, kao i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo da dovede do narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

Banjalučani su uhapšeni u akciji “Petrićevac” u kojoj je ukupno uhapšeno 28 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ranije je potvrdio da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom, odnosno preprodajom droge, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!