Odbojkašice Srbije savladale Holandiju

490

Odbojkašice Srbije ostvarile su i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, pošto su u meču drugog kola grupe D bile bolje od Holandije sa 3:0 u setovima (29:27, 25:17 i 25:23).

Najveća borba i najkvalitetnija odbojka u ovom meču viđena je u prvom setu, pogotovo u njegovom samom finišu, u kojem se igralo “na razliku”. Iako su Holanđanke vodile gotovo sve vrijeme, Srpkinje su uspjele da se vrate, a onda nakon velike borbe uz bolju koncentraciju dođu do 29:27 i prednosti u setovima.

Taj finiš i viđena drama “dala je krila” izabranicima Zorana Terzića, a dodatno sputala djevojke iz zemlje “lala i vjetrenjača”, pa je u drugom setu na terenu maltene postojao samo jedan tim – srpski, koji je drugi set dobio sa ubjedljivih 25:17, uz napomenu da je prednost u bila u nekoliko navrata i dvocifrena.

Treći set donio je konsolidaciju Holanđanki i nastavak dobre igre Srpkinja, pa ni jedan tim nije uspio da se “odlijepi”. Igralo se poen za poen, da bi na 18:18 igračice u bijelim dresovima preuzele kontrolu i uz manje probleme privele set i meč kraju – 25:23, za ukupnih 3:0 i drugu pobjedu na šampionatu u Azerbejdžanu.

Srbija tako ima maksimalan učinak poslije dva kola, a u trećem se sastaje sa Belgijom koja ima dva poraza, pa je jasno da će sa prve pozicije direktno u četvrtfinale.

Blistala je Tijana Bošković sa 27 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković dodale po 14.

Naredni meč Srbija igra u nedjelju od 15 časova protiv tima Belgije, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!