SIPA u akciji u Banjaluci, privedeno nekoliko lica

557

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH provodi danas na području Banjaluke aktivnosti na suzbijanju nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, rekla je  portparol Sipe Kristina Jozić.

Kako ATV saznaje u akciji “Bond” zbog nelegalnih poslova sa duvanom privedeni su Nenad Petreš, Predrag Pećanac i njegova supruga Marijana Despenić.

Jedan od privedenih je rekao da se osjeća loše pa je zbog toga intervenisala i služba Hitne pomoći u prostorijama Sipe.

Nenad Petreš je poznat institucijama i od ranije jer je banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo  2015. godine optužnicu protiv njega i Miodraga Božića, suvlasnika Agencija “Big nec kompani” i “Big nec travel” iz Laktaša, za poslovnu prevaru u vezi s ekskurzijom učenika Osnovne škole “Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su na području Banjaluke i Tuzle u operativnoj akciji kodnog naziva “Bond” uhapsili četiri lica koja su osumnjičena da su duži vremenski period vršila nedozvoljen međunarodni promet cigareta s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.
Osumnjičeni su cigarete nabavljali u Crnoj Gori i Srbiji, a zatim ih krijumčarili u BiH i Hrvatsku putničkim motornim vozilima sa izrađenim posebnim pregradama namijenjenim za krijumčarenje robe, čime su izbjegavali plaćanje akciza, saopšteno je iz Sipe.

Tokom akcije pretreseni su i objekti koje koriste osumnjičeni s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon čega će, shodno uputstvima postupajućeg tužioca, biti odlučeno o njihovom daljem statusu.

Iz Sipe navode da je u prethodnom periodu prilikom rada na ovom predmetu, u saradnji sa partnerskim agencijama, pronađena i privremeno oduzeta veća količina cigareta bez akciznih markica.

Aktivnosti na predmetu intenzivno su nastavljene.

(atvbl.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!