Predsjednik Skupštine generalnom sekretaru: Marš napolje!

102

U Skupštini Srbije bilo je burno prethodnog dana, uz izricanje opomena i reklamiranje Poslovnika, kraće pauze kako bi se “smirile strasti”, ali i popodnevnom pometnjom o evidenciji povučenih amandmana i vremenu za raspravu.

U jednom momentu predsjednica parlamenta Maja Gojković je rekla da je potrošeno vrijeme za raspravu o amandmanima.

Na to je burno negodovala opozicija, a Gojković je vikala na generalnu sekretarku Svetislavu Bulajić, pošto je dovedena u zabludu zbog neažuriranih podataka o povučenim amandmanima.

Gojković je rekla da je generalni sekretar dužan da dostavi ispravne podatke kako bi parlament radio, te poručila da ako to nije u stanju, neka obavijesti Skupštinu.

Kasnije je, obraćajući se iz poslaničke klupe, Gojković rekla da će, ako je generalni sekretar ili neko iz skupštinske Službe pogriješio, odgovarati.

Opozicija je navela da je u elektronskoj evidenciji e-parlamenta stajalo da je za raspravu ostalo još 255 minuta, Gojković je tražila evidenciju od stručne Službe, a zatim je rasprava nastavljena.

U skupštinskom holu, poslanica Nove stranke Marinika Tepić je donijela novinarima u hol papir sa evidencije e-parlamenta o preostalom vremenu rasprave koji je u tom trenutku bio 255 minuta.

Tepić je navela da je “skandal” način na koji se vodi sjednica parlamenta.

U prvom dijelu sjednice opomene izrečene poslanicima DS Aleksandri Jerkov i Milisavu Radojičiću.

U popodnevnom dijelu rasprave, šefu poslaničke grupe DJB Saši Raduloviću je izrečena mjera udaljavanja sa sjednice na 20 dana, zbog nepoštovanja parlamenta.

 

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!