Eksplodirao automobil kod Rebrovca (VIDEO)

1088

Kod banjalučkog Rebrovačkog mosta, u prijepodnevnim časovima, eksplodirao je automobil marke “mercedes”. Čulo se nekoliko eksplozija, a izgorjela su tri vozila.

Povodom ovog događaja, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač održao je konferenciju za medije, rekavši da se ovo djelo ne može dovesti u vezu sa terorizmom, te da je riječ o ciljanom napadu na jedno lice.

– Postavljena je eksplozivna naprava, ručna bomba na potez – rekao je on, dodavši da su pri tom lakše povrijeđena dva lica, vozač automobila i slučajni prolaznik koji su ranjeni parčadnim dejstvom bombe.

– U eksploziji je došlo do zapaljenja tri vozila koja su u potpunosti uništena – potvrdio je ministar.

Direktor policije Dragan Ćulum je rekao da se radi o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju i da je lice nad kojim je izvršen napad od ranije poznato policiji, koja je u dva navrata protiv njega podnijela izvještaj o počinjenim djelima- izazivanje opšte opasnosti te ugrožavanje saobraćaja.

Ćulum je rekao da je u toku uviđaj koji vrši Odjeljenje za teški i organizovani kriminalitet, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom napadu.

Lica povrijeđena u eksploziji smještena su UKC Republike Srpske.

Za RTRS je potvrđeno da je jedna od njih vlasnik automobila, profesor fizičkog vaspitanja Spaso Šakota, koji je zadobio lakše povrede.

Požar je nakon intervencije vatrogasaca ugašen. Prema izjavama očevidaca, automobili su potpuno izgorjeli, a nekoliko poslovnih prostora je oštećeno.

Očevici kažu da su se čule četiri eksplozije.

Na lice mjesta su odmah došli ministar Lukač i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

(rtrs.tv)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!