Radojičić: Јoš nema potrebe za grijanjem Banjaluke

513

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potvrdio je da će grijna sezona početi 15. oktobra, ali da će, ukoliko temperatura vazduha bude niža, grijanje biti pušteno i ranije.

Radojičić je rekao da je gradska “Toplana” izvršila takozvanu toplu probu, ali da zbog visoke temperature vazduha za sada grijanje neće biti prijevremeno pušteno.

“Danas je najavljeno do 25 stepeni Celzijusovih. To još nije temperatura kada se prijevremeno treba pustiti grijanje. Ukoliko bude niža, u skladu sa pravilnikom, grijanje će biti pušteno i prije 15. oktobra “, rekao je Radojičić novinarima.

Gradska “Toplana” je takozvanu toplu probu obavila u ponedjeljak, 2. oktobra da bi provjerila da li postoje kvarovi koje je neophodno otkloniti prije početka sezone. Iz ovog preduzeća navode da u novu sezonu grijanja kreću sa duplo više energenta nego prošle godine,. Grijanje će, kako kažu, biti pušteno prije 15. oktobra ukoliko temperatura vazduha mjerena u 21.00 čas tri dana zaredom bude ispod 12 stepeni Celzijusovih sa tendencijom pada, prenjele su agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!