Atomsko oružje – garant suvereniteta Sjeverne Koreje

661

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da je nuklearno naoružanje te zemlje “moćno sredstvo” koje garantuje suverenitet te države, samo nekoliko časova nakon što je američki predsjednik Donald Tramp izjavio da će “samo jedna stvar uroditi plodom” u rješavanju problema sa Pjongjangom.

Tramp nije precizirao šta je sugerisao ali njegovi komentari ukazuju na to da na umu ima vojnu akciju.

U svom govoru pred Centralnim komitetom vladajuće Komunističke partije Kim Džong Un je pomenuo “komplikovanu međunarodnu situaciju”.

“Sjevernokorejsko nuklearno naoružanje moćno su sredstvo koje čvrsto čuva mir i bezbjednost Korejskog poluostrva i sjeverozapada Azije”, rekao je Kim Džong Un, prenosi sjevernokorejska agencija KCNA.

U proteklih nekoliko sedmica, Sjeverna Koreja je ispalila dva projektila preko Јapana i izvršila je šestu nuklearnu probu i vrlo brzo napreduje ka svom cilju razvoja rakete sposobne za nošenje nuklearne glave sa dometom do kopnenog dijela SAD.

Član Komisije za spoljne poslove ruske državne Dume Anton Morozov je po povratku iz posjete Pjongjangu izjavio da se Sjeverna Koreja upravo priprema za lansiranje sličnog projektila, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!