Mališani iz Nove varoši dobijaju igralište

73

 Na radost mališana iz naselja Nova varoš počela je gradnja savremenog igrališta, koje će niknuti u Ravnogorskoj ulici.

Prema riječima predsjednika komisije za komunalna pitanja i saobraćaj ove mjesne zajednice Ljubiše Gavranovića novo mjesto za igru će biti izgrađeno zahvaljujući banjalučkim kompanijama “Elnos” i “Tenzo”.

– Ove kompanije su potpisale ugovor sa Gradskom upravom proteklog avgusta, kojim je utvrđeno da će finansirati gradnju igrališta – rekao je Gavranović.

On je dodao da postoje i tri stare lokacije igrališta, za koje je gradonačelnik Igor Radojičić zatražio da budu preuređene.

– Jedno igralište se nalazi kod kafe-bara “Martel”, a za njegovu rekonstrukciju se još čeka sponzor – kazao je Gavranović.

Igralište u Ravnogorskoj ulici će se prostirati na 450 kvadratnih metara i imaće kapacitet da se na njemu u istom trenutku igra 70 mališana uzrasta do 12 godina, rečeno je krajem avgusta u Gradskoj upravi nakon potpisivanja ugovora sa pomenutim kompanijama.

– Mnogo će značiti ovakav objekat našoj MZ, jer će veliki broj djece moći da se igra u isto vrijeme. Inače, naše naselje je bogato igralištima, ali svako osavremenjavanje može samo napraviti bolji ugođaj i bolju zabavu za najmlađe – potvrdio je Gavranović.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!