Ključevi grada vraćeni gradonačelniku

78

Povodom završetka Nedjelje djeteta, mali gradonačelnik Vojin Šajić i njegovi drugari iz Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ danas su vratili ključeve grada gradonačelniku Igoru Radojičiću.

Učenici su „referisali“ gradonačelniku šta su radili tokom Nedjelje djeteta i kako su „upravljali“ gradom. Ujedno, gradonačelnik Radojičić je dobio i poklone u vidu učeničkih radova, na kojima su učenici izrazili svoja prava koja imaju kao djeca, kao što su pravo na školovanje, na igru, druženje i slično.

Gradonačelnik Igor Radojičić je svima zahvalio na učešću u ovoj lijepoj manifestaciji, te pozvao učenike iz OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ da sutra zajedno otvore igralište koje je izgrađeno u okviru vodenog parka Akvana.

Inače, tokom Nedjelje djeteta organizovane su brojne manifestacije za djecu u okviru projekta Čarobni grad.

Podsjećamo, Nedelja djeteta je prilika da se ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta. Konvencija o pravima djeteta je međunarodni dokument, usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1989. godine, a sadrži univerzalne standarde koje država potpisnica Konvencije mora garantovati svakom djetetu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!