Obavezno priključivanje na gradski vodovod

58

Gradsko preduzeće “Vodovod” poziva stanovnike naselja u kojima je izgrađena sekundarna vodovodna mreža da podnesu zahtjev za priključenje i tako riješe snabdijevanje vodom u svom domaćinstvu.

Prema podacima iz “Vodovoda”, u proteklih nekoliko godina zahvaljujući ulaganjima grada i ovog preduzeća primarna i sekundarna vodovodna mreža, kao i rezervoari, izgrađeni su u naseljima i mjestima koja godinama nisu imala pristup gradskoj vodovodnoj mreži.

– U ovoj godini u funkciju su pušteni cjevovodi u Kosovskoj i Podgoričkoj ulici, naseljima Prijakovci i Tunjice, a u planu je da se do kraja godine završi izgradnja cjevovoda u ulicama Braće Kukrika, Dujke Komljenovića i Prištinskoj, te u dijelu naselja Kuljani – rekli su u “Vodovodu”.

Vodovodna mreža izgrađena je u proteklih nekoliko godina u prigradskim naseljima Potkozarje, Karanovac, Piskavica, Verići i Mišin Han.

– Odziv stanovništva za priključenje na pomenute vodovodne mreže nije zadovoljavajući. Proširenjem distributivne mreže stekli su se uslovi za kvalitetno rješavanje pitanja snabdijevanja vodom velikog broja stanovnika koji su do tada vodu koristili iz bunara i iz seoskih vodovoda, zbog čijeg su lošeg stanja i građeni novi cjevovodi – objasnili su u “Vodovodu”.

Kako su rekli, u izgradnju ovih cjevovoda uložena su značajna sredstva, a iskorišćenost kapaciteta veoma je mala, što može predstavljati potencijalni problem.

Prema njihovim riječima, u naselju Potok vodovodna mreža je završena 2016, a pušten je u funkciju tokom 2017. godine.

– Ovdje se očekuju 64 nova priključka, a do sada su podnesena  samo 24 zahtjeva za priključenje. Od ukupnog broja podnesenih zahtjeva realizovano je njih 12, dok se četiri zahtjeva ne mogu realizovati zbog svog visinskog položaja – kazali su “Vodovodu”. Pozivaju sve potrošače iz tog, ali i ostalih naselja koji ispunjavaju sve uslove za priključenje na gradsku vodovodnu mrežu da to i učine. ++++

Problemi

Mali broj priključenih potrošača na novoizgrađenim cjevovodima može uticati na održavanje kvaliteta vode za piće, te dovesti do pojave ilegalnog priključenja potrošača na mrežu.

– Samim tim može negativno uticati na poslovanje preduzeća koje isporučuje vodu i stvoriti problem u odnosima prema ostalim legalnim potrošačima – rekli su u “Vodovodu”.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!