Agencija organizuje putovanja za one koji žele da se izgube

234

Iako većina ljudi putovanja uglavnom planira do posljednjeg detalja, luksuzna turistička agencija “Black Tomato” iz Londona nudi nešto potpuno drugačije.

Luksuzna putovanja “Izgubite se” (Get Lost) bazirana su na tome kako želite da se osjećate, a ne gdje želite da idete.

One koji odluče da plate 28.000 eura za putovanje u nepoznato, turistička agencija povezuje sa stručnjakom za putovanja. Tek tokom konsultacija oni otkrivaju zbog čega putuju i zbog čega žele da se isključe iz svakodnevnog života i kako žele da se osjećaju na putovanju.

Na kraju putnici otkrivaju šta žele da istraže (polarni dio svijeta, pustinju, džunglu, planinu ili obalu), a ukoliko žele da im putovanje bude u potpunosti nepoznatno o tome odlučuje stručnjak. Nakon što dobiju sve potrebne informacije, stručnjaci za “Izgubite se” putovanja kreiraju jedinstvenu avanturu na lokaciji koja ostaje stroga tajna sve do polaska.

Kada stignu na početnu destinaciju putnici saznaju koje su njihove aktivnosti i dobijaju satelitski telefon i karticu koja radi i kad ste van mreže. Osim toga, dobijaju opremu za praćenje kako bi tim ove turističke agencije bio siguran da je sve u redu. Tim ove turističke agencije ne miješa se u putovanje ukoliko to nije neophodno.

Do sada su organizovana probna putovanja u Mongoliju, Svalbard i Gvajanu.

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!