Gluhaković: Kupovinom domaći prouizvoda pomaže se njihovo brendiranje

496

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je danas u Istočnom Sarajevu da se kupovinom domaćih proizvoda pomaže njihovo brendiranje.

Naglasio je da je brendiranje domaće poljoprivredne proizvodnje veoma važno jer u Srpskoj postoje veoma kvalitetni proizvodi, kao što su ajvar, vina, mliječni proizvodi. Gluhaković je podsjetio da Vlada Republike Srpske želi da i Јahorini vrati sjaj iz 1984. godine i čini sve da Olimpijski centar “Јahorina” postane brend.

“Ovo što mi sada činimo u sferi brendiranja naših proizvoda samo pokazuje da želimo da pomognemo ljudima da se odluče da krenu u savremeni oblik proizvodnje”, naglasio je Gluhaković.

On je kao primjer naveo “Plantago čajeve” iz Banjaluke koji su samo promjenom pakovanja postigli mnogo i sada se mogu naći u svim marketima.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Dušanka Tegeltija je podsjetila da je Hrvatska prije mjesec dana objavila rezultate poređenja proizvoda koji iz Njemačke ulaze u Hrvatsku koji pokazuju da su od 26 ispitanih proizvoda samo četiri imala isti kvalitet i u Njemačkoj i Hrvatskoj.

“Ovi podaci govore da uvozimo sve i svašta i da u BiH šalju proizvode lošijeg kvaliteta. Mi ne dobijemo `Nutelu` u BiH onakvu kakva je u Njemačkoj, niti `Milka` čokoladu, ni hranu za djecu, što je poražavajuće”, ukazala je Tegeltija i dodala da Ministarstvo, u saradnji sa Privrednom komorom, širom Srpske organizuje konferencije o brendiranju i provodi kampanju “Naše je bolje”, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!