Ljoris sačuvao Totenhem u Madridu, silni Liverpul, Dortmund se brukao

528

Kakvo veče u Ligi šampiona! U prvih osam mečeva trećeg kola postignut je 31 gol, a u centru pažnje je ponovo bio Kristijano Ronaldo. Postigao je 110. gol u eliti i spriječio poraz Reala od Totenhema (1:1). Dortmund je odigrao samo 1:1 protiv APOEL-a u Nikoziji, a Liverpul je bio ubedljiv protiv Maribora (7:0).

Poslije tronedjeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza nastavljena je Liga šampiona. I to na kakav način! Strijelci su rešetali širom Evrope, odbrambeni igrači se nisu proslavili, a navijači su dobili spektakl!

Samo u prvom poluvremenu postignuto je čak 19 golova, a u nastavku još 12. U prvom dijelu su samo mreže u Nikoziji mirovale, gdje Borusija nije uspjela da pobijedi APOEL (1:1). Oba gola su postignuta u nastavku.

U centru pažnje se, naravno, našao Kristijano Ronaldo, koji je iz penala spriječio poraz Reala od Totenhema (1:1). Ujedno, postigao je 110. gol u elitnom takmičenju, te se učvrstio na prvom mjestu.

Ipak, heroj remija je golman Totenhema Ugo Ljoris, koji je sjajno branio i skinuo je nekoliko zicera “kraljevićima”. On je najzaslužniji što su se “pjevci” u London vratili sa bodom.

Srbija je ovog utorka imala dva učesnika, i to samo na meču Monako – Bešiktaš. U posljednjoj liniji gostiju igrao je Duško Tošić, dok je sudija bio Milorad Mažić. I upravo je srpski arbitar u prvom poluvremenu bio na udaru fudbalera iz Istanbula, jer je na sugestiju pomoćnika poništio gol Bešiktaša.

Grupa E: Sedmica Liverpula, “petarda” Spartaka protiv Sevilje

Fudbaleri Liverpula su, posle dva remija na startu Lige šampiona, došli do prve pobjede. I to kakve! “Crveni” su deklasirali Maribor sa 7:0 na “Ljudskom vrtu”, a izabranici Jirgena Klopa su od samog starta pokazali da neće dozvoliti bilo kakvo iznenađenje.

Poveo je Liverpul već u četvrtom minutu preko Firmina, koji se do poluvremena još jednom upisao u strijelce. Mohamed Salah je, takođe, dva puta pogodio mrežu Maribora, a delić magije je pokazao i Kutinjo. Trijumf su potrvdili Čemberlen i Arnold

Dovoljno da “crveni” poslije tri kola drže vrh grupe E. Marko Grujić nije bio u protokolu za ovaj meč.

Na čelu im društvo prave fudbaleri moskovskog Spartaka, koji su razbili Sevilju sa 5:1. Promes (dva gola), Melgareho, Adrijano i Glušakov su donijeli prvi trijumf Rusima, dok je poraz španskog kluba samo ublažio Kjer.

Grupa F: Napoli bez šanse protiv Sitija

U grupi F za sve se pita Mančester siti! “Građani” su u trećoj rundi pobijedili Napoli sa 2:1 i sa maksimalnih devet bodova su već sad veoma blizu plasmana u osminu finala.

Izabranici Pepa Gvardiole su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu, kada su golovima Sterlinga i Gabrijela Žezusa došli na korak od pobjede. Imao je Napoli šansi u nastavku, imao je i penal, ali ga nije iskoristio.

Kada su Napolitanci već prokockali jedan penal, drugi nisu. Dijavara je bio precizan, ali je, ispostaviće se, samo ublažio poraz.

Do trijumfa su stigli i fudbaleri Šahtjora, koji su u Roterdamu nadigrali Fejenord sa 2:1. Tako su se poslije tri kola pozicionirali na drugo mjesto, sa lijepim šansama da na kraju grupe tu i ostanu. “Rudari” su preokrenuli golovima Bernarda, dok je prednost šampionu Holandije donio Berghuis.

Grupa G: Monako tone, Bešiktaš na vrhu

Monako je u izuzetno teškoj situaciji. Prošlosezonski polufinalista ne može da se poveže ove sezone i na začelju je grupe sa samo jednim bodom. Ovoga puta je izgubio i od Bešiktaša na svom terenu sa 1:2.

Turski klub je poslije ove pobjede na vrhu sa svim devet bodova, tako da se ne može govoriti o iznenađenju. Oba gola za tim iz Istanbula postigao je Tosun, dok “kneževima” nije pomogao ni pogodak Falkaa.

Za Bešiktaš je čitav meč odigrao Duško Tošić, dok je pravdu dijelio Milorad Mažić. Turci su se bunili kada je poništio gol u prvom poluvremenu, pošto mu je tako sugerisao linijski sudija.

Lajpcig je došao do prve pobjede Lige šampiona u istoriji, jer je na svom terenu nadigrao Porto sa 3:2. Golove za domaće postigli su Forsberg, Orban i Augustin, dok su za poraženu ekipu strijelci bili Abubakar i Marćano.

Grupa H: Ljoris spasao Totenhem, blamaža Dortmunda

Fudbaleri Reala i Totenhema ostali su na vrhu i poslije trećeg kola, jer su remizirali na “Santjago Bernabeu” 1:1. Poveli su gosti autogolom Varana, koji je najavio iznenađenje, ali do njega, ipak, nije došlo. To je spriječio Kristijano Ronaldo, koji je sa penala neustrelisao prednost “pjevaca”.

Bio je to Portugalčev 110. gol u Ligi šampiona na 143. meču, čime se učvrstio na vrhu.

Istina, imao je Real više od igre, ali do pobjede nije stigao samo iz jednog razloga. Golman Totenhema Ugo Ljoris je sjajno branio, pa Madriđani nisu uspjeli da ga savladaju poslije izjedaćujućeg gola.

A, veliko iznenađenje je viđeno na Kipru. APOEL je odolio protiv favorizovane Borusije iz Dortmunda. Kiprani su čak i vodili, ali su na kraju izborili odličnih 1:1. Pote je doveo tim iz Nikozije u vođstvo, da bi poravnao Papastatopulos. “Milioneri” su poslije ovog remija ostali daleko iza vodećeg dvojca i biće im mnogo teško da se vrate u igru.

(BLIC)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!