Nastavak nakon pauze: Poslanici “zapeli” na dnevnom redu

592

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena, nakon redovne pauze, raspravom o predloženom dnevnom redu na kojem je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske, čiji su predlagači poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.

Prije redovne pauze, skupštinsko zasjedanje u Banjaluci proteklo je u zahtjevu opozicije da im se dostavi zapisnik sa 21. sjednice Narodne skupštine, dok je usvojen zapisnik 20. redovne sjednice.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović najavio je da će zapisnik sa 21. redovne sjednice poslanicima biti dostavljen sutra.

Vlada Republike Srpske predložila je dopunu dnevnog reda, odnosno da budu razmatrani po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o “Željeznicama Republike Srpske” i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

narodna skupstina 1

Poslanici opozicije zatražili su da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Oni su zatražili da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice.

Opozicija traži da po hitnom postupku bude razmatrana odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu 22. redovne sjednice Narodne skupštine Srpske su i prijedlozi zakona o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Srpske i Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, kao i Nacrt zakona o banjama.

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 17.00 časova, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!