Govedarica: Priča o pet miliona KM za opoziciju je laž

668

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je Srni da nije tačno da će opozicija dobiti pet miliona KM ukoliko uspije sa kontinuiranim aktivnostima rušenja institucija Srpske do narednih izbora.

Govedarica je rekao da ova izjava predsjednika Srpske Milorada Dodika predstavlja “notornu neistinu i jednu od činjenica u maniru njegovih prevarantskih politika”.
On je dodao da je osnovni Dodikov cilj i onih koji ga podržavaju da proizvedu strahove kod građana, jer, kako kaže, i sami žive u strahu.

“Njegov pješčani politički sat je na izmaku i samo je pitanje da li je to njemu jasno”, rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, Dodik ne može izraziti nacionalno jedinstvo, jer nema svijest da na takav način ne može da se ponaša predsjednik Republike, koji treba biti predsjednik svih građana.

“Možda bi i razumio takvu kvalifikaciju da je došla iz neke druge pozicije, institucije, ali nikako ne mogu da shvatim da to dolazi od predsjednika Republike Srpske”, kaže Govedarica.

On je upitao zašto se Dodik plaši vanrednih parlamentarnih izbora, ako se on i SNSD, čiji je predsjednik, dobro kotiraju prema, kako je naveo, izrežiranim anketama o popularnosti političkih partija.

Govedarica smatra da usljed “nefunkcionisanja Narodne skupštine, vanredni izbori treba da budu održani do kraja godine”.

On je zaključio da će opozicija nastaviti da se bori protiv aktuelne vlasti koja, kako kaže, ne poštuje Ustav i zakone i koja uz pomoć parlamentarne većine, odnosno “kupljenih” poslanika želi da kreira demokratski ambijent.

“Spremni smo da damo otpor bezakonju, koji godinama čine”, dodao je Govedarica a prenjele agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!