Novi dabl-dabl Јokića, NBA rekord Bogdanovića

959

Srpski korkaši Nikola Јokić i Bogdan Bogdnović imali su zapažene uloge u mečevima svojih timova u NBA ligi protekle noći.

Јokić je ostvario novi dabl-dabl sa 21 poenom (9/16) i 14 skokova uz četiri asistencije u pobjedi Denver Nagetsa nad Bruklin Netsima 124:111.

Bogdanović je na svom prvom startu u NBA ligi postigao 15 poena uz odličan šut iz igre 7/9 (1/1 trojke), te imao četiri ukadene lopte, tri skoka i asistenciju, ali su Sakramento Kingsi izgubili od Vašington Vizardsa 110:83.

Nagetsi su do ubjedljive pobjede nad Netsima stigli sjajnom igrom u trećem kvartalu u kojem su postigli 40 poena.

Meč su prelomili serijom 22:4 tokom koje su Netsi promašili deset od 11 šuteva.

U tom periodu se posebno istakao Vilson Čendler sa 14 od svojih 18 poena, dok se osim Јokića tim tokom cijelog meča oslanjao još na Džamala Mareja koji je postigao 26 poena.

Dvocifren učinak u Nagetsima imali su još Emanuel Mudiaj sa 15 poena i pet asistencija, Geri Heris sa 14, te Pol Milsap sa 13 uz 11 uhvaćenih lopti, proigravanja i tri blokade.

Kingsi su doživjeli debakl protiv Vizardsa prije svega zbog svoje očajne igre, izgubili su 17 lopti, a gostima je pomoglo i 17 trojki da deprimiraju Sakramento.

Bogdanović je bio jedina svijetla tačka očajnih Kingsa, treći meč u nizu je imao dvocifren učinak, a 15 poena mu je dosadašnji rekord u NBA ligi.

Pratili su ga rezervisti Frenk Mejson sa 11 i Malaki Ričardson sa deset poena, koliko je ubacio i Skal Labisije. Kostas Kufos je imao sedam poena i deset skokova, dok su se ispromašivali Dieron Foks (1/8) i Badi Hild (3/11).

Raspoložene Vizardse predvodio je Džon Vol sa 19 poena i devet asistencija, 16 je dodao Oto Porter, 15 je ubacio Bredli Bil, 13 Majk Skot, a 11 Džodi Miks.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!