Klizište zavrnulo slavine u sedam naselja

648

Mještani dijelova sedam naselja su skoro 24 časa bez vode jer je usljed aktiviranja klizišta u subotu oko 16 časova u Srpskim toplicama došlo do odrona dijela puta na dionici Krupa na Vrbasu – Banjaluka, što je dovelo do pucanja vodovodnih cijevi.

Tako je veći dio naselja Srpskih toplica, Kočićevog vijenca, Đure Đakovića, Pobrđa, Karanovca, te dijela Lauša i Pobrđa imao suve slavine.

“Razumijemo da je došlo do većeg kvara usljed pucanja cijevi, ali bar su nam mogli obezbijediti cisternu s vodom”, rekla je u nedjelju jedna mještanka Srpskih toplica.

U nedjelju je tim dijelom puta saobraćano jednom trakom, a ekipe “Vodovoda” su otklanjale kvar.

Zoran Popović, direktor “Vodovoda”, rekao je da se radi o cijevima koje snabdijevaju vodom ulazni dio grada.

“Saniraćemo cijevi tokom dana (nedjelja), međutim problem je ako klizište ubrzo ne bude sanirano, može doći do pucanja velike cijevi fi 1.000, koja ide sredinom ceste, zbog čega bi skoro cijeli grad ostao bez vode, cijeli Paprikovac, a time i Univerzitetski klinički centar RS”, rekao je Popović.

Nikola Dujaković, šef građevinskih poslova u “Vodovodu”, kaže da je klizište oštetilo vodovodnu cijev na dva mjesta.

“Odmah nakon pucanja cijevi u subotu smo izašli na lice mjesta i konstatovali šta se desilo. Pripremili smo ljude i materijal potreban za otklanjanje kvarova, popravljamo i varimo cijevi, te u toku dana očekujemo stabilizaciju vodosnabdijevanja”, rekao je u nedjelju Dujaković.

Natalija Kostrešević, portparol “Puteva RS”, kaže da su ekipe “Puteva” bile na terenu i obilježile klizište, te je saobraćaj trenutno na tom dijelu usporen jer se saobraća naizmjenično jednom trakom.

“Naše ekipe će u ponedjeljak izaći na teren kako bi snimile stanje na terenu. U zavisnosti od situacije koju snimimo, krenuće se što ranije u sanaciju klizišta”, rekla je Kostreševićeva.

Dejan Gvejo, mještanin Srpskih toplica, kaže da na nekoliko mjesta u ovom naselju voda spira zemlju i polako je nosi u Vrbas, te da je normalno da dolazi do klizišta ukoliko se ništa ne popravlja.

“Vode nemamo od subote. Rekli su nam da će raditi na popravljanju cijevi, te da bi tokom nedjelje trebalo da dobijemo vodu”, rekao je Gvejo.

Haris Samardžić, mještanin Novoselije, rekao je da je nakon klizišta voda izbijala iz zemlje, ali da su radnici “Vodovoda” bili ažurni i odmah izašli na teren.

(Nezavisne novine)

Voda je stigla u večernjim časovima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!