Hemija za kupatilo je neprijatelj broj 1

1140

Astmatičari treba da budu oprezni prilikom korišćenja sredstava za čišćenje kupatila, mada ni ostali ne bi smjeli da miješaju više različitih vrsta jer se stvaraju otrovni spojevi.

Kiseline koje ova hemija za kupatilo sadrži su veoma jake i treba biti vrlo pažljiv i strogo se pridržavati uputstva.

Preporučuje se obavezno korišćenje zaštitnih rukavica, a ne bi bilo loše staviti i zaštitu za oči kako biste spriječili mogući kontakt kiseline s očima. Ova sredstva su nagrizajuća i treba paziti da ne dospiju u kontakt s namještajem.

Nakon čišćenja treba isprati tretirane površine vodom, a tokom čišćenja je dobro držati otvoren prozor radi bolje cirkulacije vazduha u prostoriji.

Izbjegavajte prskanje. Spriječite kontakt s proizvodom. Uzrokuje teške opekotine kože i ozlede oka, može nadražiti disajne puteve. Spriječite ispuštanje u okolinu. Čuvajte ih pod ključem, van domašaja djece. Ovo rečenice se uglavnom nalaze na deklaracijama sredstava za čišćenje kupatila.

Sirće i limun skidaju kamenac. Kiseline iz ovih namirnica su puno blaže od kisjelina u sredstvima za čišćenje. Za čišćenje kamenca treba rastvoriti pola šoljice limunske kiseline u pola litra vode i nanijeti na površinu koju želite da očistite, prenosi Cdm.

Alkoholno sirće razrijedite vodom, a površinu nakon čišćenja isperite. Ako vam smeta miris, ne brinite, brzo će nestati.

Dobro čisti i limunov sok, a može se koristiti i eterično ulje limuna. Ono sadrži i limonen, koji, osim što lijepo miriše, i odmašćuje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!