Večeras “Mali kompozitor”

1157

Festival dječijeg muzičkog stvaralaštva „Mali kompozitor – Banja Luka 2017“ biće održan večeras u 17.45 časova na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske, uz direktan prenos na RTRS. Festival se, po tradiciji, održava na Međunarodni dan djeteta.

Riječ je o dječijem muzičkom festivalu jedinstvene koncepcije i jedini je ove vrste u Republici Srpskoj i BiH.

Kao jedinstvena kulturno-obrazovna manifestacija koja je posebno značajna sa aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine, festival „Mali kompozitor“ već godinama omogućava aktivno učešće djece u svakoj njegovoj sferi – djeca su kompozitori, tekstopisci, izvođači, voditelji i jedini žiri na festivalu.

U centralnoj festivalskoj večeri biće izvedeno 15 kompozicija, a najbolje od njih će izabrati četvoročlani dječiji žiri. Kao i prethodnih godina, organizator je obezbijedio i mogućnost telefonskog glasanja, tako da će glasovi publike predstavljati petog člana žirija tokom izbora tri najbolje festivalske kompozicije.

-U proteklih jedanaest godina festival „Mali kompozitor“ je prepoznao više od dvije stotine talentovane djece iz čitave BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona. Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječijeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad – kazao je direktor festivala Mladen Matović.

Organizator festivala je udruženje „Art puls“, iz kojeg su naveli da se „Mali kompozitor“ već  godinama bavi i specifičnim oblicima inkluzije djece i njihovih porodica, te da je UNICEF i ove godine partner festivala.

Grad Banja Luka je pokrovitelj festivala, a „Mali kompozitor“ se već godinama nalazi u kalendaru manifestacija od značaja za Grad.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!