Vlada Srbije usvojila Prijedlog dopuna zakona o državljanstvu

1152

Vlada Srbije usvojila je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o državljanstvu Srbije, kojim se stvara pravni osnov za centralizovano vođenje podataka o državljanstvu.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog zakona o poštanskim uslugama, kojim se obezbjeđuje veći stepen zaštite korisnika ovih usluga, kao i odgovorost poštanskih operatera i pošiljaoca.

Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o državljanstvu, posredstvom centralnog registra biće omogućeno građanima da pribave uvjerenje o državljanstvu bilo gdje na teritoriji Srbije, bez obzira na to gdje su upisani u evidencijama državljana.

“Nadležni organi već sprovode aktivnosti kojim će biti povećana efikasnost u praksi, uštedeti vreme kako građanima, tako i zaposlenima”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U tekstu se navodi da se svrha i osnovni razlozi za donošenje novog zakona o poštanskim uslugama ogledaju, prije svega, u podizanju kvaliteta poštanskih usluga, efikasnijem funkcionisanju poštanske mreže i unapređenju uslova pristupa toj mreži.

Ovo zakonsko rješenje dovelo bi do razvoja tržišta poštanskih uslova, shodno potrebama privrede i građana, čime bi bilo obezbijeđeno da univerzalne poštanske usluge budu u potpunosti u skladu sa društvenim, ekonomskim i tehnološkim okruženjem.

Donošenjem ovog zakona reguliše se tržište poštanskih usluga, postiže se usklađivanje sa zakonodavstvom EU, aktima Svjetskog poštanskog saveza i zahtjevima Svjetske trgovinske organizacije., prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!