Lukač: General Mladić je zauvijek srpski heroj

729

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da očekuje da će presuda bivšem generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu biti nepravedna, ali da će general zauvijek biti srpski heroj i da srpski narod nikada neće zaboraviti šta je uradio za Republiku Srpsku.

Lukač je naveo da je to politička presuda, koju će srpski narod dočekati i primiti dostojanstveno.

“Svi već unaprijed znamo i očekujemo kakva će ona biti – nepravedna i prema generalu Mladiću i prema srpskom narodu, jer znamo da on nije ratni zločinac. On je bio naš general i komandant i takvog ćemo ga pamtiti”, rekao je danas Lukač novinarima u Banjaluci.

On je dodao da ne očekuje nikakvo narušavanje javnog reda i mira u Republici Srpskoj, ali da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, u skladu sa svojim ovlaštenjima, sprovodi sve mjere na zaštiti javnog reda i mira.

Kada je riječ o pronađenom dokumentu Dejtonskog sporazuma, Lukač je rekao da nije u njegovoj nadležnosti da komentariše koliko dugo traje proces vještačenja originalnosti tog dokumenta.

“Kada se proces vještačenja završi, javnost će biti obaviještena da li je riječ o autentičnom dokumentu ili ne. Za sada, prema informacijama koje smo imali, tretirali smo ga kao originalan dokument, ali ćemo tek vidjeti šta će vještačenje pokazati”, rekao je Lukač, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!