Klizište izaziva kvarove: Radovi na cjevovodu, voda stiže večeras (VIDEO)

516

Nakon što su tokom proteklog vikenda pojedini dijelovi grada ostali bez vode, i danas ista situacija. Sve do večernjih sati bez vode su Srpske Toplice, prva visinska zona naselja Kočićev vijenac, Pobrđe, niže zone naselja Lauš kao i dijelovi mjesne zajednice Karanovac.

Posljednja tri dana radnici „Vodovoda“ intenzivno rade na otklanjanju kvarova u Ulici Manjačkih ustanika. Rade sve što je u njihovoj moći da saniraju kvarove kako bi četiri gradska naselja dobila uredno vodosnadbjevanje kaže v.d. direktora JP „Vodovod“ Zoran Popović.

„Pokretanjem klizišta na dijelu ulice Manjačkih ustanika cijevi su na ovom lokalitetu popucale. Mi ćemo u toku dana otkloniti kvar, ali trajno riješenje jeste sanacija klizišta. Na žalost ne možemo sami riješiti ovu situaciju. Tu očekujemo intervenciju preduzeća Putevi Srpske. Mi ćemo potom izvršiti izmjenu cjevovoda na ovoj lokaciji.“ rekao je Popović

„Čim radnici Vodovoda saniraju kvar na mreži pristupićemo sanaciji klizišta“, rekao je vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Srpske, Nenad Nešić. Podsjeća da je funkcionisanje saobraćaja otežano na lokalitetu izvođenja radova i moli vozače za razumijevanje.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je jutros u izjavi banjalučkim medijima da je klizište u Srpskim Toplicama ponovo aktivno. On je naglasio da će radnici Vodovoda učiniti sve da se stanje što prije normalizuje.

„Znam da građanima koji zbog ovakvih situacija ostanu bez vode to nije neka naročita utjeha ali ovo je nepredvidiva situacija. Naše ekipe su i prošlog vikenda radile danonoćno i sada su na terenu, i ponavljam da će zajedno Vodovod i Putevi RS, jer se radi o magistralnom putnom pravcu, učiniti sve da se što prije sanira stanje na ovoj lokaciji.“

Podsjećamo da su aktiviranjem klizište u uUlici Manjačkih ustanika, na 24 časa, koliko je trajalo otklanjanje kvara, proteklog vikenda bez vode ostala četiri banjalučka naselja.

(Elta tv)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!