Počinje postavljanje klizališta u parku „Petar Kočić“

648

U subotu, 25. novembra, u Parku “Petar Kočić” počeće radovi na postavljanju klizališta koje će raditi u okviru „Zimzograda“. Zbog neophodne stabilizacije klizališta, ove godine će biti pripremeno uklonjen dio zelene površine na kojoj će se nalaziti privremeni objekat. Obaveza izvođača je, kako je to regulisano i izdatim odobrenjima gradskih službi, da zelenu površinu, po zatvaranju klizališta, vrati u prvobitno stanje.

Direktor agencije „Mint”, koja organizuje “Zimzograd”, Milena Mijatović rekla je da će  klizalište na 500 metara kvadratnih postaviti kompanija „Akvaled“.

-Početak rada klizališta zavisi od vremenskih prilika. Naš plan je da počne zajedno kada i „Zimzograd“ , odnosno 1. decembra. S obzirom na to da će „Zimzograd“ biti zatvoren 2. januara, a da nakon toga slijede praznici i školski raspust, klizalište će nastaviti rad do 1. febrauara.

Poslije toga,  kompanija „Akvaled“ dužna je vratiti u prvobitno stanje zelenu površinu u parku – istakla je Milena Mijatović. Ona je dodala da je jedna od ovogodišnjih novina i to što će na novom klizalištu biti organizovane i škole klizanja za početnike.

Kada je riječ o postavljanju klizališta, treba istaći da će Komunalna policija kontrolisati da li je ono postavljeno u skladu sa odobrenjem te da li će poslije njegovog zatvaranja zelena površina u parku biti sanirana, odnosno vraćena u prvobitno stanje.

-Kao i svake godine mi ćemo izvršiti kontrolu jer radovi u parku ne smiju da naruše njegov izgled – istakao je načelnik Komunalne policije Milenko Letić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!