Produžetak trake za lijevo skretanje sa zapadnog tranzita u Ulicu Ranka Šipke

958

Danas su počeli građevinski radovi na produžetku trake za lijevo skretanje sa zapadnog tranzita u Ulicu Ranka Šipke (raskrsnica kod Konzuma). Nova saobraćajna traka za skretanje lijevo će biti dužine oko 120 metara.

Na ovoj raskrsnici je već duži niz godina prisutan problem nedovoljne dužine ove saobraćajne trake, što dovodi do toga da vozila koja trebaju skrenuti lijevo stoje u traci koja je namjenjena za kretanje pravo, te na taj način blokiraju ona vozila koja namjeravaju ići u pravcu kružnog toka kod Gimanzije. Ovo rezultira stvaranjem kolone, gužvi, čekanjem i po nekoliko ciklusa semafora da se prođe navedena raskrsnica – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zapadni tranzit, odnosno Ulica Krajiških brigada je dio magistralnog puta M-16 koji prolazi kroz područje grada i zbog toga je podijeljena nadležnost između Grada i JP “Putevi RS”. Tako će “Putevi RS” izvesti građevinske radove, a Grad će izmjestiti stubove ulične rasvjete. Grad je finansirao izradu UT uslova i dobijeni su lokacijski, nakon čega je izrađena i revidovana projektna dokumentacija.

U Odjeljenju podsjećaju da je prije nekoliko mjeseci, Grad izgradio saobraćajnu traku za skretanje desno iz Ulice Ranka Šipke na zapadni tranzit, u dužini od 30 m. Nakon izgradnje ove dvije saobraćajne trake, pristupiće se korekciji rada semafora, te će se na ovaj način znatno poboljšati uslovi i način odvijanja saobraćaja na ovoj lokaciji.

-Za očekivati je da se završetkom ovih radova ubrza saobraćaj i smanje gužve na ovoj raskrsnici – ističu u Odjeljenju i apeluju na vozače da za vrijeme izvođenja radova imaju strpljenja i budu dodatno oprezni prilikom prolaska kroz ovu raskrsnicu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!