Stanarske muke Banjalučana: Ne urinirajte nam u liftu! (FOTO)

506

U zgradi u banjalučkoj Ulici Slobodana Kusturića juče je osvanuo dugačak tekst pun žalbi na nekulturne stanare koji se ne ustežu ni da uriniraju u liftu zgrade!

Tekst je potpisala Zajednica etažnih vlasnika (ZEV), koja poziva da se poštuje Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama i od stanara zahtijeva domaćinski odnos prema

?

zajedničkoj imovini, prvenstveno nedozvoljavanje lupanja loptom ispred zgrade i udaranja njome u ulazna vrata i staklene površine.

Upravni odbor ZEV-a Slobodana Kusturića 12 traži da se prekine šaranje po dijelu ulaznih prostorija u zgradi, kao i po dijelovima fasade, te bacanje smeća ispred zgrade i u ulazu, što se, kako tvrde, dogodilo zadnji put u nedjelju, 22. oktobra.

– Problemi su i uriniranje u liftu, zajedničkim prostorijama i ispred poslovnog prostora ZEV-a, stalne opstrukcije zaključavanja ulaznih vrata zgrade koje uzrokuju kvarove, te konstatno bacanje opušaka ispred ulaza. Nažalost, spisak je podugačak i remeti normalan život – navode iz ZEV-a.

Još poručuju da se svemu treba pridodati i konstantna buka i graja ispred zgrade koja, kako tvrde, onemogućava stanarima normalne dnevne aktivnosti.

– Potrebno je u svakodnevnom životu poštovati i uobičajene norme ljudskog ponašanja koje podrazumijevaju prvenstveno fer i korektan odnos sa komšijama i stanarima sa kojima dijelite zajednički životni prostor i okruženje. Nadamo se da ćemo uspjeti izbjeći bilo kakve kaznene odredbe i da će preovladati uobičajeno ponašanje, prilagođeno životu u zajednici – poručuju iz ZEV-a.

20171203_094940Podsjećamo, na oglasnoj tabli u istom haustoru nedavno je osvanula simpatična poruka izvjesne Zorice, koja je obavijestila komšije da se nedavno udala i da će to veče biti malo bučnije, jer pravi žurku na sedmom spratu.

Jedan od stanara ove stambene zgrade u banjalučkom naselju Starčevica je Zoričinu poruku propratio sa osmijehom i odobravanjem, rekavši za SrpskaCafe da danas malo ko na kulturan način obavještava komšije „ako će biti malo bučniji“.

Prema Odluci o kućnom redu u stаmbenim zgrаdаmа u Banjaluci, stаnаri i drugа licа su dužni da se u periodu od 22 sаtа do šest sаti (zimi), i od 23 sata do pet sаti (ljeti), kаo i u vrijeme od 14.30 sati do 17.30 sаti ponаšаju nа nаčin koji obezbjeđuje potpuni mir i tišinu u zgrаdi (vrijeme dnevnog i noćnog odmorа).

Prema toj odluci stanari su dužni da nа oglаsnoj tаbli, 24 sаtа rаnije nаjаve posebne dogаđаje i аktivnosti koje podrаzumjevаju nаrušаvnje kućnog mirа – proslаve, glаsnu muziku i drugo, kаo i vršenje poprаvki koje prouzrokuju buku.

Novčаnom kаznom od 90 KM kаzniće se stаnаr – fizičko lice, аko postupа suprotno ovoj odluci, a nаdzor nаd pridržаvаnjem kućnog redа u zgrаdаmа vrši komunаlnа policijа Banjaluke.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!