Pet pravila za uređenje doma “po skandinavski”

1680

Uređenje prostora u kojem provodite dosta vremena jedan je od ključnih faktora za vašu sreću. U zemljama u kojima pretežno vlada hladno vrijeme, treba osmisliti najbolji način da kuća ipak odiše toplinom.

Skandinavski dizajneri namještaja i enterijera imaju jednostavne ideje kojima to uspijevaju da ostvare, a mi vam otkrivamo pet tajni koje će i vama pomoći da to ostvarite.

Dnevna svjetlost

Skandinavci veliku pažnju posvećuju dnevnom svijetlu, jer znaju koliko je važna i koliko utiče na našu sreću. Što više dnevne svjetlosti to bolje: poslušajte skandinavske majstore za uređenje doma i riješite se masivnih i tamnih zavjesa i draperija.

Trpezarijski sto

Najčešće korišćen komad namještaja u svakom domu mora biti pažljivo odabran i uklopljen u prostor. Trpezarijski sto je često i mjesto za okupljanje i održavanje prijateljskih odnosa i druženje i zato odaberite pravu veličinu, oblik i boju i pozovite društvo da s vama uživaju za stolom.

Inspirativni i minimalistički posteri

U svakom domu koji je uređen u skandinavskom stilu, preovladava minimalizam pa je tako i sa dekoracijom na zidovima. Zidove krase jednostavni motivi i inspirativne poruke koje će vam popraviti raspoloženje.

Prostranost

Izbacite sve nepotrebne komade namještaja! Ostavite u vašem domu samo onaj namještaj koji nečemu zaista služi i koji lijepo izgleda. Kada se otarasite nepotrebnih stvari, prostor će izgledati veće, mirnije i odavaće utisak o kući u kojoj nema tenzije.

Elementi prirode

Unesite u svoj dom što više elemenata drveta. To možete uraditi kroz namještaj, podove, vrata, oblaganjem stepenica… Skandinavski dizajneri ne koriste drvo samo zato što lijepo izgleda i daje toplinu, već je i prirodan izolator. Osim drveta, unesite u dom i biljke, jer one čine život unutar naših betonskih zidina. (savrsena.com/Cdm)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!