Čubrilović: Usvajanje Zakona o akcizama dobra vijest za građane

610

Predsjednik Narodne skupštine BiH Nedeljko Čubrilović izjavio je danas novinarima u Sarajevu da je usvajanje Zakona o akcizama u BiH dobra vijest za sve građane u BiH.

“Bespotrebno je izgubljeno dosta vremena na donošenje ove odluke, ali u uslovima kada nemate parlamentarnu većinu mislim da je to dobra vijest za sve građane BiH, kao i za Republiku Srpsku i Federaciju BiH”, rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, uslovi u kojima se razvija putna infrastruktura i infrastruktura uopšte u BiH veoma su teški, jer je potrebno obezbijediti stredstva za privredni razvoj i zapošljavanje.

“Na kraju krajeva, to je naša ugovorna obaveza koju je trebalo da ispoštujemo mnogo ranije”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio je nadu da će građani u većem dijelu BiH pozdraviti ovu oduku i da neće nasjesti na demagoške priče da je to netransparentno trošenje para, da se ne zna u šta te pare idu, itd.

“Vjerujem da ćemo svi značajno osjetiti dolazak stranog kapitala, posebno svjetskih kreditora Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, kao i drugih”, naveo je Čubrilović.

On je poručio da treba shvatiti da se vlast o građanima može bolje brinuti ako im obezbijedi bolje uslove za život, za zapošljavanje, za brži privredni razvoj, a usvajanje seta zakona o akcizama jeste način kako to treba raditi.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine usvojio je po hitnom postupku set zakona o akcizama, kojim se za 15 feninga povećavaju akcize na biogoriva i biotečnosti, te putarine, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!