Kulturna diplomatija u digitalnom dobu

619

Direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske dr Sarita Vujković učestvovala je 14. decembra  na ovogodišnjoj konferenciji „Ekonomist: Svet u 2018“ ( The Economist: Svet u 2018) koja se održala u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Na poziv organizatora direktorica MSU RS je učestvovala na panelu „KULTURNA DIPLOMATIJA U DIGITALNOM DOBU“ zajedno sa Tijanom Palkovljević Bugarski, upravnicom Galerije Matice srpske, Ajom Jung, direktoricom Beogradskog festivala igre i Ivanom Tasovacem, direktorom Beogradske filharmonije.

Konferencija“ Svet u 2018“ se organizuje 5. put zaredom i već je postala prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o poslovnom i političkom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja za razvoj zemlje u narednoj godini.

Konferencija svake godine okuplja čelne ljude Vlade Srbije, Vlade Vojvodine, ambasadore, ekonomiste i vodeće predstavnike institucija iz Srbije i regiona.

Cilj konferencije je da se kroz konstruktivan dijalog predstavnika Vlade Srbije, predstavnika privrede, te diplomatskog kora i kulturne javnosti , daju mišljenja, analize i osvrti na privredni ambijent, investicionu klimu i buduće korake koji čekaju Srbiju na putu ka pridruživanju EU, sprovođenju reformi kako zakonodavstva tako i društva u cjelini.

Kroz panele, prezentacije i studije slučaja istaknuti predstavnici poslovne, ekonomske, diplomatske i političke javnosti, obrađuju teme i daju odgovore na pitanja šta nas čeka u 2018. kada su u pitanju izazovi terorizma, globalno zagrijavanje i novi ratovi sa kojima se suočavaju Evropa i svijet, kakve su ekonomske perspektive Srbije i regiona i kako će izgledati kulturna diplomatija u 2018.godini.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!