Dodik u Nišu: Srpska se raduje svakom uspjehu Srbije, mi smo jedan narod

594

U Nišu je danas svečano otvoren savremeni Klinički centar u čiju obnovu i izgradnju je uloženo 50 miliona evra.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao otvaranju nove zgrade, rekao je da Srpska dijeli radost izgradnje Kliničkog centra, jednog od najsavremenijih u ovom dijelu Evrope.

– Radujemo se svakom uspjehu Srbije, jer mi smo jedan narod – poručio je Dodik na svečanom otvaranju Kliničkog centra Niš.

Dodik na otvaranju Kliničkog centra u Nišu

“Republika Srpska i Srbija u posljednjim godinama imaju najbolje moguće veze i odnose, što smo mi u Srpskoj uvijek htjeli. Upravo to se sada i dešava i zato nije ni čudo, a za neke možda i jeste, da zajedno proslavljamo bilo koji uspjeh, i ovdje u Srbiji i u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

On kaže da ovaj uspjeh na jednak način doživljavaju i u Republici Srpskoj i u Srbiji, jer tu živi jedan narod koji ima svoj način života koji treba poštovati i razvijati na najbolji mogući način, uz uvažavanje drugih.

“Vjerujem da će Klinički centar koristiti najmanji mogući broj ljudi, ali oni kojima je ovo potrebno zaista imaju savremene i najbolje uslove, ne samo zgrade i opremu, nego i ljekarski kadar koji je oduševljen činjenicom da su konačno dosanjali svoj san da dobiju najsavremeniju opremu, najsavremeniji ambijent i da mogu kvalitetno da rade svoj posao”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju da će Klinički centar pacijente primati za sedam dana kada se završe posljednje pripreme.

U obnovu i izgradnju ove zdravstvene ustanove i nabavku opreme uloženo je 50 miliona evra.

Otvaranje Kliničkog centra Niš

Klinički centar u Nišu najmoderniji je klinički centar u Srbiji. Prostiraće se na oko 45.000 kvadrata, a prvi pacijenti biće primljeni do kraja godine. Namijenjen je pacijentima sa juga i jugoistoka Srbije.

Јedna zgrada Kliničkog centra Niš je rekonstruisana, a druga je napravljena iz temelja i ima sedam nivoa.

Rekonstrukcija i izgradnja novog objekta koštala je 32 miliona evra. To je deo novca, od 150 miliona evra, koliko je Srbija dobila od Evropske investicione banke za rekonstrukciju i izgradnju četiri klinička centra u Srbiji.

Najsavremenija oprema kupljena je sredstvima iz budžeta Srbije.

Klinički centar Niš imaće banku krvi, poseban prostor za transplantirane pacijente, kao i prostor za buđenje pacijenata iz anestezije, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!