Šešić: Za poplave u Studentskom centru odgovorni uprava i Civilna zaštita

580

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić tvrdi da su za poplave u Studentskom centru u Banjaluci odgovorni uprava ovog centra i Civilna zaštita, koji nisu na vrijeme reagovali.

“Epilog ovoga jeste da je 1.000 studenata bez smještaja. U pitanje je dovedena njihova studentska godina i rad Univerziteta u Banjaluci ukoliko studenti budu odsutni sa predavanja. Kiša koja je padala prije dva dana je ponovo poplavila drugi studentski paviljon i pričinjena je ogromna materijalna šteta”, rekao je Šešić novinarima u Banjaluci.

On smatra da je šteta mogla biti spriječena da su nadležni bili bolje organizovani.

Šešić je podsjetio da postoji odluka Vlade Srpske o rekonstrukciji Studentskog centra i da direktoru ovog centra Zoranu Babiću može biti postavljeno pitanje zašto to nije urađeno.

“Babić kada je došao na ovu funkciju zatekao je dug od 800.000 KM, a na kraju prošle godine je bio viši od šest miliona KM. Postavlja se pitanje gdje je novac potrošen”, dodao je Šešić.

On je rekao da opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske vjerovatno neće prisustvovati sjednicama, osim ako budu ispunjeni zahtjevi da budu smijenjeni predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, te da sve u najvišoj zakonodavnoj instituciji bude vraćeno u okvire Ustava i zakona.

Šešić smatra da nije bilo potrebno usvajanje izmjena Zakona o akcizama, jer će to biti novi udar na ionako loš standard građana, te da je neophodno pristupiti rekonstrukciji budžeta, ali i Vlade Srpske, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!